Týmy SK Kapři a Základní škola Vodičkova si to v sobotu rozdaly o Pohár starosty Městské části Praha 1 v malé kopané, a přestože fotbalisté z Vodičkovy ulice byli o poznání mladší, zanechali po bojovném výkonu velmi dobrý dojem. Na tradičně skvělé borce z SK Kapři to ale nestačilo.

„Naše městská část tento turnaj pořádá už řadu let a je to jedna z nejpopulárnějších sportovních akcí, které Praha 1 pořádá nebo podporuje. Občané si zkrátka v Praze 1 mají z čeho vybírat,“ konstatoval Lukáš Vesecký, člen Komise životního prostředí Rady MČ Praha 1, který turnaj slavnostně zahájil.

Zatímco Kapři brali celkové vítězství, ZŠ Vodičkova si rozebrala individuální trofeje. Nejlepším hráčem byl vyhlášen Samuel Benda a nejlepším brankářem Heřman Kempfer, oba z Vodičkovy, ten první žák, druhý učitel.

„Nejdříve to vypadalo na jednoznačnou záležitost v náš prospěch, ale ve druhém utkání soupeř podal výborný výkon,“ ocenil tradiční nejlepší střelec Pavel Gruda z SK Kapři. Jeho tým nakonec zvítězil 2:1 na zápasy. Další turnaj, který dlouhá léta pořádal zesnulý Jindřich Nejezchleba, se bude konat po prázdninách.