Počasí krásné, Vltava romantická, loď luxusní a nálada perfektní – uznejte: ideální podmínky pro poklidnou plavbu, kterou každý měsíc pořádají pro seniory z Prahy 1 radnice první městské části a Středisko sociálních služeb ve spolupráci s Pražskou paroplavební společností. A pokaždé je plavba trochu jiná; tentokrát se nesla ve vzpomínkách na dobu, kdy ve svobodném světě vrcholilo hnutí květinových dětí a kdy se zdálo, že láska porazí všechno.

„Dnešní plavba se koná v první letní den a léto – to jsou květiny, slunce, láska a pohoda, tedy vše, s čím si spojujeme 70. léta, v jejichž duchu se náš výlet koná,“ vysvětlila hlavní pořadatelka výletních plaveb pro seniory a předsedkyně Výboru pro sociální a bytovou politiku, bezdomovectví a protidrogovou problematiku Zastupitelstva MČ Praha 1 Šárka Táborská.

Loď s výletníky vyplula tradičně od Čechova mostu a zamířila ke skále pod Barrandovem. Po cestě si všichni užívali nádherné pohledy na město, které jinak než z vody neuvidíte a které se rozhodně neomrzí. K výborné náladě přispěla muzika v podání mladého Dua Jaroslav, ale i milé občerstvení a závěrečná tombola, ve které na výherce čekaly například dárkové balíčky, knížky nebo volné vstupenky na plavby organizované Pražskou paroplavební společností.

„Počasí nám dnes opravdu přeje – přesně, jak jsme si ho objednali,“ prohlásil s úsměvem 1. zástupce starosty Prahy 1 a pražský radní pro sociální problematiku Daniel Hodek a dodal: „Jsem velmi rád, že si naši senioři plavbu užívají, a musím říct, že si ji užíváme i my, kteří se staráme, aby vše proběhlo tak, jak má.“

A užít si plavby lodí budou senioři z Prahy 1 moci i o prázdninách. „19. července poplujeme do ZOO. Těšíme se na shledanou!“ ohlásila na závěr Šárka Táborská. A není pochyb, že o plavbu bude opět velký zájem.

Podrobné informace jsou postupně zveřejňovány ZDE.