Na čtyři desítky dětí v zelených tričkách – s hrdým nápisem Táboráček a s táborovými přezdívkami – jste mohli v pátek potkat v parku na Kampě, kde v tu chvíli probíhaly poslední hry a soutěže závěrečného dne příměstského tábora s názvem Táboráček. Ten pro děti z Prahy 1 zorganizovala první městská část.

 „Děti s námi strávily pět krásných dnů naplněných hrami, poznáváním a cestováním,“ popsal pořadatel Táboráčku a radní Prahy 1 Filip Kračman, který se s dětmi vydal například do Jarova, osady ležící jen kousek za Prahou na trati legendami opředeného Posázavského expresu, kde si všichni společně opekli buřty, vyrobili dřevěné placky, navštívili pravou trampskou klubovnu a s trampy Jankem a Fandou si zazpívali trampské a táborové písničky.

„Navštívili jsme také Prokopské údolí a tamější stezku Jaroslava Foglara, kde děti, stejně jako kluci od Bobří řeky, sbíraly bobříky odvahy, rostlin a další. Následující den jsme pro změnu vyrazili vlakem do Petrova, kde děti vystoupaly na dvě vyhlídky – Hadí skálu a Třeštibok – a pak se vydaly do údolí Zlatého potoka a do zlatokopecké obce Bohuliby,“ doplnila Jiřina Faloutová ze spolku Dělej, co tě baví, která se starala o program. A když už se děti seznamovaly se zlatou historií Posázaví, vyšláply si i do Luk pod Medníkem s nedalekými bývalými zlatými doly.

V pátek, kdy jsme je během Táboráčku už podruhé potkali, měly děti kromě spousty další zábavy na programu deskové hry – příhodně překřtěné na dekové – a závěrečnou olympiádu, na Táboráčku „srandyádu“.

„Bylo toho hodně, co jsme dětem mohli během Táboráčku nabídnout a co jsme společně prožili. Děti se seznamovaly s novými věcmi a zároveň sportovaly a aktivní trávení volného času je to, k čemu je chceme vést a co jim chceme nabízet i mimo prázdniny,“ uzavřel Filip Kračman.