Snížení hlučnosti v Dlouhé ulici během posledních dvou víkendů, kdy platila pilotní zkouška nočních omezení nerezidentní dopravy, ukázala data z hlukoměru.

Dopravní omezení nyní rozhodnutím Městského soudu končí. V oblasti však i nadále zůstane o víkendech zvýšený počet policistů, kteří budou na dodržování nočního klidu a veřejného pořádku dohlížet.

„Šlo o testovací provoz a vždy je samozřejmě obtížné opatření zdůvodňovat před možností ho vyhodnotit. Nyní data máme a jednoznačně ukazují, že se situace zlepšila a pilotní provoz dvou víkendů ukázal, že zklidnění dopravy je jednou z funkčních cest, jak zajistit místním klidnější spánek. Možnost lépe se vyspat podle nás rozhodně stojí za drobná dopravní omezení. Proto požádáme soud, aby bylo možné v opatřeních pokračovat,“ řekl starosta Pavel Čižinský. Proti rozhodnutí podá Praha 1 kasační stížnost.

V Dlouhé a okolí vedle toho dál pokračují nová bezpečnostní opatření. „V lokalitě zůstane o víkendových nocích více městských policistů, kteří budou na dodržování nočního klidu dohlížet. Zklidnění dopravy bylo jen jedním prostředkem z plánovaného mixu opatření, pokračujeme ve spolupráci s radním Petrem Hlubučkem, nočním starostou Janem Šternem a dalšími zástupci magistrátu v posilování počtu strážníků a v jednání s kluby, omezili jsme pub crawls nebo pivní kola,“ uvedl místostarosta Petr Hejma.

Více v tiskové zprávě