Až do pátku 20. prosince pořádají spolek Prevence dětem a Sbor dobrovolných hasičů Praha 1 soutěž o nejhezčí vánoční stromeček s názvem „Zdobit může každý – zdobit bude každý“, která probíhá v Loretánské zahradě, denně vždy od 10 do 16 hodin.

„Jedná se už o pátý ročník soutěže určené předškolním i školním dětským kolektivům, zájmovým skupinám i rodinám s malými dětmi – ti všichni jsou zváni do Loretánské zahrady, kde si ozdobí svůj stromek. Ozdoby si mohou přinést s sebou, ale není to nutné, protože po celou dobu soutěže funguje v zahradě výtvarná dílna. Vyhlášení výsledků pak bude v pátek 20. prosince,“ popsal předseda spolku Prevence dětem Martin Štolc.

Pondělní slavnostní zahájení soutěže se změnilo v krásnou vánoční besídku, do které se zapojili děti z MŠ Národní i nevidomé děti a studenti ze Školy Jaroslava Ježka, kteří pak za odměnu za svá umělecká vystoupení získali velký potlesk přítomných, mezi nimiž nechyběli představitelé Prahy 1 Petr Hejma, Pavel Nazarský a Petr Burgr, hlavního města Petr Hlubuček, ale přišel také vynikající dětský psycholog a ředitel Dětského centra Paprsek Jaroslav Šturma. Všichni dětem a mladým lidem popřáli krásné a klidné Vánoce v kruhu nejbližších a milujících.

Kromě toho si děti mohly opéct špekáčky a ochutnat pravý hasičský čaj od dobrovolných hasičů z Prahy 1. Na všechny návštěvníky pak každý den čeká stánek s občerstvením.

Tak na shledanou a zdobte všichni!