Na začátku roku 2021 oslaví legendární hudební a divadelní klub Rock Café na Národní třídě třicáté narozeniny, což ho řadí mezi nejstarší kluby v celé republice. A ani v této době nezahálí a snaží se pomáhat potřebným. Rock Café spojilo síly s hudebníky, divadelníky a dalšími osobnostmi spjatými s klubem a otevřeli Srdcařské okénko, a to každé úterý a čtvrtek.

Jak Srdcařské okénko funguje? Dvakrát týdně hudebníci, divadelníci a další osobnosti čepují pivo z minipivovarů do pet lahve s sebou, případně připraví kávu z pražírny Doubleshot. Pomohou tak nejen dotyčným pivovarům, ale zároveň jde 30 % z tržby daného dne na vybraný charitativní projekt. V minulých týdnech se vybíralo na Klub svobodných matek, na Nadační fond Čas je mozek nebo Společnost pro ranou péči. V dalších týdnech to bude například Život 90, domov pro seniory nebo konkrétní rodiny samoživitelů.

První podvečer u okénka zahájili kluci z Beer with Travel, následovala kapela Timudej, divadelní soubor Ztracená existence, Mejla z Vypsané fiXy nebo Underground Comedy Praha. V úterý 24. 11. do okénka zavítal Jindřich Šídlo a celý tým Šťastného pondělí z TV Seznam. Ve čtvrtek 26. 11. se pípy pro změnu ujaly dvě moderátorky z České televize – Nora Fridrichová a Lea Surovcová. Prosincová okénka zahájí 1. 12. pan generál Petr Pavel. Kompletní program okének je k nalezení na webu klubu (www.rockcafe.cz).

Pro čerstvou kávu nebo dobré pivo si můžete zajít každé úterý a čtvrtek od 16:00 do 20:00 hodin. A pokud vám karanténa nebo jiné důvody nedovolují dorazit, můžete si zakoupit virtuální nápoj v síti GoOut a přijít si ho vypít, až Rock Café opět otevře. Doba je sice složitá, o to cennější ale tyto drobné dobré skutky jsou!