Žáci a žákyně z prvního stupně ZŠ Brána jazyků se letos mohou pochlubit certifikátem: Dárce krabice od bot 2020! Zapojili se totiž do akce s cílem potěšit děti, které nemají možnost dostat dárek od svých nejbližších.

Jak to vlastně začalo? Oblastní Charita Jičín vyhlásila dobrovolnou soutěž, v rámci které děti připraví krabici od bot a vloží do ní dárek. Krabici s dárkem a přáníčkem hezky zabalí a donesou do školy. Na krabici ještě napíší, jestli je to pro holku nebo pro kluka.

Cílem akce je potěšit děti, které nemají možnost dostat dárek od svých blízkých. Tato myšlenka nadchla Moniku Pacákovou a ta svým nadšením ‚nakazila‘ všechny ve škole okolo a od myšlenky bylo kousek k realizaci. Pomáhaly jak děti, jejich rodiče i pedagogové. Nakonec se sešlo na 100 dárků, které posvětil pan ředitel Tlustý a ochotně odvezl školník pan Oswald přímo do Královéhradecké diecéze. A tam už dárky čekají na Štědrý den, kdy budou rozdány v pobočce Kopidlno.

Až si letos budete v kruhu svých blízkých rozbalovat dárky a obdarovávat své milé něčím od srdce, vzpomeňte si na to, že jsou i tací, kteří nemají pod stromečkem nic. Třeba se příště zapojíte… Vzájemnost a solidarita s těmi, kteří mají jiné životní podmínky, se mohou stát velkým dárkem pro vás…