Dotační Program pro označování provozoven na území Pražské památkové rezervace v roce 2022

Účelem Programu je kultivování veřejného prostoru v památkově chráněném území ve smyslu redukce vizuálního smogu.

V rámci Programu budou dotace poskytovány na označování provozoven, které se nacházejí pouze na území Pražské památkové rezervace. Bližší informace jsou uvedeny v materiálu Programu – PDF.

Odbor památkové péče MHMP bude organizovat semináře pro veřejnost, na kterých zájemcům představí pravidla Programu, návod na přístup k elektronickému formuláři Žádost a k jeho vyplnění, a další
informace týkající se Programu. Termíny seminářům budou k dispozici na internetové stránce odboru památkové péče MHMP https://pamatky.praha.eu.

Veškeré informace k Programu byly zveřejněny na úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy, na Portálu hl. m. Prahy https://granty.praha.eu/GrantyPortal/default a internetové stránce odboru památkové péče MHMP https://pamatky.praha.eu.

Dotační Program pro vlastníky památkově významných objektů na rok 2022

Účelem Programu je podpora stavebních a restaurátorských prací s cílem zachování památkové hodnoty a podstaty památkově významných objektů na území Pražské památkové rezervace, Památkové zóny v hl. m. Praze, či na objekty, které jsou prohlášeny za kulturní památku, případně movité kulturní památky. Bližší informace jsou uvedeny v materiálu Programu – PDF.

Odbor památkové péče MHMP bude organizovat semináře pro veřejnost, na kterých zájemcům představí pravidla Programu, návod na přístup k elektronickému formuláři Žádost a k jeho vyplnění, a další informace týkající se Programu. Termíny seminářů budou k dispozici na
internetové stránce odboru památkové péče MHMP https://pamatky.praha.eu.

Veškeré informace k Programu byly zveřejněny na úřední desce Magistrátu hl. m. Prahy, na Portálu hl. m. Prahy https://granty.praha.eu/GrantyPortal/default a internetové stránce odboru památkové péče MHMP http://pamatky.praha.eu.