Majestáný chrám Panny Marie Sněžné s klášterem na Jungmannově náměstí píše svou historii již stovky let, a určitě ještě do jeho pestré mozaiky zapadnou další kamínky. Bude mezi nimi i další koncert duchovní hudby v rámci Kostelních slavností, který nabídne online stream v pondělí 28. června od 18 hodin.

S nejvyšším oltářem za zády se opět představí sopranistka Markéta Fassati doprovázená flétnistkou, také Markétou, Stivínovou a cembalistkou Evou Tornovou. Zazní skladby velikánů klasické hudby, jako jsou Johann Sebastian Bach či Antonio Vivaldi. Koncert bude k vidění na www.praha1.cz, www.kostelnislavnosti.cz, Fb Praha 1, Praha 1 Online a Kostelní slavnosti.

„Nádherný chrám a nádherná hudba zaručují velmi emotivní zážitek,“ pozvala všechny ke sledování pěvkyně Markéta Fassati.

„Chrám Panny Marie Sněžné je jako jeden z mála v Praze celodenně otevřený, což málokdo ví,“ prozradil jeden z členů františkánského řádu, kterým tato nádherná stavba patří, Bonaventura Ondřej Čapek.

Tato nádherná stavba je jakoby stranou pravidelných cest Pražanů i návštěvníků metropole. Františkánskou zahradou mnozí projdou, ale chrám jim zůstane ukryt. Koncert se tak může stát i motivací k jeho návštěvě. Páter Bonaventura vás provede v přenosu stovkami let historie této nádherné stavby, takže se máte opravdu na co těšit.

„Mám velkou radost, že je naše městská část spolupořadatelem projektu, který otevírá kostely ve spojení s nádhernou hudbou,“ vyzdvihl místostarosta Prahy 1 Petr Burgr a dodal: „Někteří z nás, a já osobně určitě také, se budeme modlit, abychom mohli od září v tomto cyklu koncertů pokračovat, a to už opět naživo, a více si představit i další duchovní stavby naší městské části.“