Pražský magistrát vyhlásil druhý ročník soutěže o zdravý chutný oběd ve školní jídelně na téma „podzim na české vesnici“
Školní jídelna Uhelný trh má tři samostatná pracoviště a každé soutěží samo za sebe se svým menu.
Pan kuchař z Dušní šel cíleně na vítězství a zvolil oblíbené kombinace surovin – zelňačka s klobáskou, krůtí roláda, pečené brambory, houbové ragů, ale hlavně vynikající krupicová pannacotta s malinami. Paní kuchařka z Uhelného trhu odvážně zvolila bezmasé, ale velmi zajímavé jídlo – kroupovou polévku s houbami, zapečené brambory, dýně, červená řepa a fazole s tymiánem a česnekovým dipem a opravdu hodně neobvyklý, ale velmi zdravý salát z cibule a smetany.
Paní kuchařka z Dražického zařadila českou rybu – kapra s nezvyklým ale chutným  kapustovým ragů a výborný švestkový štrůdl s mákem. Polévku zvolila cuketový krém, což není lehký úkol vytvořit z nevýrazné cukety chutnou polévku.
Celkové vítězství pana kuchaře Miroslava Petra z Dušní všechny velmi potěšilo.
Soutěž byla stejně jako minulý rok skvěle připravena a porota dobře naladěna. Jako překvapení byla účast dvou dětských strávníků v porotě.

http://az-skolnijidelny.cz/akce/probehle-akce/finale-souteze-skolni-jidelna-chutne-a-zdrave-2-rocnik-video/

http://az-skolnijidelny.cz/z-medii/monitorujeme-komentujeme-z-medii/katerina-cajthamlova-dietari-ve-skolni-jidelne/